Tequila Design NL Logo

HAVE A SHOT OF CREATIVITY

Grafisch Ontwerpstrategie metafoor, Survivor

Grafische
ontwerpstrategie

Visie

Stel dat je wordt gekozen om bijvoorbeeld aan het programma Expeditie Robinson mee te doen. Wat doe je dan? Er zijn wel veel deelnemers die op de ‘bonnefooi’ gaan en ver komen. Maar je hebt ook een ander soort deelnemers. Zij denken van tevoren na over vragen als: hoe maak ik vuur? Hoe bouw ik een verhoogd bed? Hoe vang ik vis? Maar ook: hoe ga ik mijn medespelers benaderen en hoe wil ik dat zij mij waarderen? De deelnemers die het verst komen, hebben zich goed van tevoren voorbereid.
Grafisch Ontwerpstrategie metafoor, Survivor

Met grafische uitingen is dit hetzelfde. Een goede voorbereiding is het halve werk. Stel jezelf daarom van tevoren al vragen als: wie zoek ik? Wat wil ik vertellen? Met welke toon wil ik mijn verhaal vertellen? Op welke manier moet mijn verhaal verteld worden? Dit en een heleboel andere details bepalen hoe jouw (droom)klanten jouw onderneming waarnemen. Heb je hier al over nagedacht? Wat wordt jouw strategie?

Meestal weet je onbewust al wat je wil communiceren. De klus is om hier bewust bij te komen. Daarom maakt TEQUILA DESIGN gebruik van een grafische ontwerpstrategie om het naar de oppervlakte te laten drijven. Door gerichte vragen te stellen over waarden, overtuigingen en voorkeuren onderzoekt TEQUILA DESIGN samen met jou wat ‘het hart’ van je onderneming is en wat de beste manier is om jouw verhaal te vertellen.

Meerwaarde

Elke ondernemer kent het wel: de klant waarmee je het liefst zaken doet. Waarbij elke opdracht lukt en elke levering slaagt. Er is van beide kanten tevredenheid. Ik hou daarvan. Vroeger dacht ik dat het een kwestie van geluk was. Nu weet ik dat het anders is. Door het inzetten van een ontwerpstrategie bij de grafische vormgeving zorg je dat je heel specifiek die klanten aantrekt die bij jouw onderneming passen.

Op het moment dat je weet hoe je het beste kunt communiceren met jouw doelgroep, wordt het een kwestie van consistent, consequent en congruent communiceren. De resultaten komen dan vanzelf. En welke ondernemer wil dat niet: de juiste klant uitzoeken en daar effectief mee communiceren? TEQUILA DESIGN weet hier alles van en helpt je er graag bij.

Ontwerpstrategie Meerwaarde met Jan Erik Mense

Het proces

Klantenvisie

STAP 1

Discovery Sessie(s)

STAP 2

Ontwerpstrategie​

STAP 3

Vormgeving​

STAP 4

Ontwikkeling​

STAP 5

Verbetering

STAP 6

Gun scope - Aim good

Behoeften

Een beetje ouderwets, maar wel zo treffend is de vergelijking met ‘jagen’. Wat steeds meer gezocht wordt, is om met zo min mogelijk middelen en moeite zoveel mogelijk resultaat te bereiken. In andere woorden: gericht schieten in plaats van met hagel.

Grafisch ontwerpstrategie kun je beschouwen als een ‘richtkijker’ (snipper scope) die je helpt om je doel veel beter te ontdekken en gerichter te raken. Daardoor hoef je als onderneming veel minder middelen en energie in te zetten om je droomklant te bereiken.

Resultaten

Grafisch ontwerpstrategie is een beproefde methode uit de Verenigde Staten die al een aantal jaar wordt ingezet door succesvolle ontwerp- en communicatiebureaus zoals The Futur van Chris Do of BVD Stockholm AB.

Grafische ontwerpstrategie is het plan om visuele oplossingen te maken die goed communiceren en specifieke doelen bereiken. Dit omvat onderzoek, conceptontwikkeling, prototyping en testen om ervoor te zorgen dat het definitieve ontwerp aan de behoeften van het publiek voldoet en de gewenste resultaten behaalt. Het omvat ook het kiezen van de juiste lettertypes, afbeeldingen en kleuren om de boodschap duidelijk over te brengen en een emotionele band met het publiek te creëren.”

TEQUILA DESIGN NL

Bezoekadres
Rietschans 72a
2352 BB Leiderdorp


Postadres
Middentocht 16
2353 VB Leiderdorp


06 20 04 35 35
hola@tequila-design.com
tequila-design.com

Tequila Design is lid van Conn-X-e Ondernemersnetwerk